Mister/ Ja pse dëgjoni zëra

0
312

Dëgjimi i zerave është një fenomen që u ndodh shumë njerëzve. Shpesh herë mund të betoheni se e dëgjuat dikë duke thirrur emrin tuaj, por në të vertetë kjo është vetëm një fiksion.

Një fenomen i tillë tregon nivelin e psikozës, transmeton portali arbresh.info

Sipas një studimi të fundit, i përqendruar kryesisht në përpjekjet e individëve pa psikozë dhe për të shqyrtuar halucinacionet pa ndërhyrjen e medikamenteve.

Studiuesit kërkuan testimin e teorisë së parashikimit të përpunimit një hipotezë që sugjeron se truri i njeriut gjithnjë përpiqet të bëjë modele dhe të parashikojë botën rreth tij.

Studimi i kryer me 12 pjesëmarrës që dëgjonin dhe nuk dëgjonin zëra, ka nxjerrë një përfundim se halucinacionet akustike simbolizojnë frekuencat e fjalimeve normale.

Sipas tyre, këta tinguj i krijon vetë truri jonë gjatë periudhës së zhbllokimit të dinamikës.