Meteorologët japin alarmin: Po vjen i ftohti Arktik! Ky do të jetë dimri më egër i 70 viteve të fundit

0
230

Meteorologët japin alarmin, për sa i përket uljes drastike të temperaturave përgjatë ditëve të ardhshme.

Ata parashikojnë që në Bitaninë e Madhe do të bëjë dimri  më i egër që ka bërë në 70 vitet e fundit.

Sipas tyre Britaninë e Madhe, Rryma e ajrit që vjen nga Arktiku pritet të kalojë përgjatë shtetit dhe të zgjatë me javë të tëra. Kjo do të shkaktojë reshje të shumta të borës e stuhi të panumërta.

Periudha e borës së madhe pritet të fillojë nga java tjetër e deri në mesin e dhjetorit.