Më shumë se 6700 myslimanë Rohingya u vranë në Myanmar

0
339

Pas shpërthimit të dhunës në Myanmar, pas muajit gusht të paktën 6700 myslimanë Rohingya u vranë raporton Medecins Sans Frontieres.

Bazuar në anketat e refugjatëve në Bangladesh, numri është shumë më i lartë se shifra zyrtare e Mianmarit prej 400 vetësh.

MSF tha se ishte “treguesi më i qartë i dhunës së përhapur” nga autoritetet e Myanmarit.

Ushtria e Myanmar fajëson dhunën ndaj tyre dhe ka mohuar çdo keqbërje.

Më shumë se 647,000 Rohingya kanë ikur në Bangladesh që nga gushti, thotë MSF.