Mbështillni këmbët tuaja me gjethet e lakrës dhe shikoni rezultatet surprizuese!

0
244

Kjo perime me gjethe përdoret për shekuj në trajtimin e problemeve të ndryshme shëndetësore.

Lakra është një burim i shkëlqyeshëm i vitaminave C, K, B6, B1, B2 dhe një burim shumë i mirë i fibrave, folatit, bakrit, kaliumit, manganit, magnezit, acidit pantotenik, niacinës, proteinave, fosforit dhe kalciumit.

Vetitë e saj anti-inflamatore janë përdorur për të trajtuar dhimbjen e artritit dhe dëmtimet sportive. Gjithashtu, gjethet e lakrës janë përdorur për shekuj për ënjtje, ulçerat, shtrembërimet dhe tendosjet.

Njerëzit të cilët e kanë provuar këtë ilaç, pohojnë se me të vërtetë ndihmon në zbutjen e dhimbjeve.

Ajo çka duhet të bëni është të merrni disa gjethe lakre, t’i vendosësh në një qese plastike dhe ta ruash në frigorifer.

Sapo të filloni të ndjeni dhimbje, merrni gjethet e ngrira të lakrës, vendosini ato rreth zonës ku keni dhimbje, mbulojini me një peshqir dhe lejoni lëkurën tuaj të ngrohtë që t’i shkrijë ato.

Uluni, qetësohuni, ngrini këmbët dhe i mbani në atë pozicion për të paktën 30 minuta. Për shkak të vetive të mahnitshme të absorbimit të ujit nga lakra, ajo do të ndihmojë në nxjerrjen e lëngjeve të tepërta nga këmbët tuaja