Lista e vendeve më sekrete në Botë

0
195

Është një qytet i themeluar në 1979 në Rusi. Aty besohet se po zhvillohet një projekt i rëndësishëm, por nuk dihet se çfarë. Përveç qytetarëve askush nuk mund të shkelë aty pa një leje nga autoritetet.

Arkivat e Vatikanit – Për to është folur dhe shkruajtur shumë. Arkivat e Vatikanit janë aq të shumta sa dhe të vjetra. Thuhet se në këto arkiva ka dokumente me një gjatësi prej 84 kilometrash dhe 35 mijë volumesh. Të rrallë janë ata që mund të futen dhe vetëm me lejen e Papës.

Klubi 33 – Është një klub privat ku anëtarët kanë ekskluzivitet dhe askush nuk mund të hyjë. Gjendet në Disneyland, Kaliforni.

Zona 51 – Është e vendosur në shkretëtirën e Nevadës dhe është 133 kilometra larg Las Vegasit. Për të janë bërë libra dhe filma, përcjell Tema. Ajo shfrytëzohet për zhvillimin dhe testimin e armëve dhe mjeteve ajrore.

Sanktuari i Ise – Është një ndër vendet më të shenjta në botë dhe ndodhet në Japoni. Ai është dedikuar perëndeshës së diellit, Amaterasu. Ai ndërtohet, prishet, dhe rindërtohet çdo 20 vjet si një koncept i rilindjes ku besojnë japonezët. Aty mund të hyjnë vetëm priftërinjtë dhe ata që i përkasin familjes perandorake japoneze.

Dhoma 39 në Korenë e Veriut – Dhoma e fshehtë 39 u krijua nga Kim Il-sung (gjyshi i Jong-un) në fundin e viteve 1970, dhe mendohet që tani fiton më shumë se 2 miliardë dollarë në vit duke falsifikuar “supermonedha” amerikane, prodhuar dhe trafikuar drogë si heroina dhe metamfetamina, shitur cigare dhe ilaçe të falsifikuara, si dhe përmes mashtrimeve të skemave të sigurimeve. Veprimtaria kriminale në shkallë të gjerë është një pjesë integrale e ekonomisë së Koresë së Veriut. “jo vetëm paguan”, thotë politologu David Asher, “por edhe i shkon për shtat strategjisë së tyre për të dëmtuar interesat perëndimore”. Ai shton: “Në një kuptim, Dhoma 39 është si një bankë investimesh. Ofron paratë për gjërat që ka nevojë Kimi”.

RAF Menwith Hill – Është një bazë e avioacionit britanik e vendosur në Harrogate. Ajo sjell mbështetje inteligjence dhe komunikacioni për ushtritë britanike dhe amerikane.