LDK fituese e zgjedhjeve, ja cilat parti shkojnë në balotazh nëpër komuna

0
332

Demokracia në veprim përmes një konference për media ka bërë të ditur rezultatet preliminare për të gjitha komunat e Kosovës. Në shumicën e komunave pritet të ketë balotazh.

Deçan AAK 63.59, LDK 16.2, LVV 12.99, PDK 4.7 Nisma 0.54Gjakovë AAK 40.78, Alternativa 31.18 për qind, LVV 12.24, PDK 9.79, LDK 4.02, Nisma 2.53, AKR 1.03 për qind.

Gllogoci PDK 57.55 për qind, Nisma 24.16, LVV 3.67

Gjilani LDK 43.42, LVV 27.67, PDK 17.34, AAK 8,54, Nisma 1.53, PD 0.85 për qind

Dragashi LDK 35.26, PDK 32,29, Vakat 19.26, Iniciativa Gora 10.18, LVV 5.41, AAK 3,88, Nisma 1.61 për qind.

Istogu LDK 43.46, AAK 36, PDK 8.61 LVV 8.52

Kaçaniku PDK 39.64, LVV 21,48, LDK 17.48

Klina PDK 36.70, AAK 25.70, LDK 24.15, LVV 7.33, Nisma 4.37 për qind, AKR 2.03 për qind

Fushë Kosova LDK 62.39, LVV 19.75, PDK 10.6, AKR 3.56, AAK 2.9, Nisma 1.47

Kamenica LVV 34.82, LDK 28.36, PDK 15.54, AAK 14,54, AKR 7,13, Nisma 2.11

Mitrovica e Jugut PDK 30.32, AKR 25.8, LDK 21.86, LVV 15.84, AAK 1.84

Leposaviqi Lista Serbe 61.68 për qind

Lipjani LDK 56.25, PDK 23.1, LVV 9.43, AAK 6.99, Nisma 4.1 për qind

Novo Bërda Lista Serbe 52.6 për qind, LDK 30.56. AKR 7.85, PDK 5.73, AAK 3.26 për qind

Obiliqi AAK 46.95, LDK 26.38, PDK 12.34, LVV 8.1, Nisma 1.63, AKR 1.9

Rahoveci AAK 34.48, PDK 28.5, LDK 20.63, LVV 15.68, Nisma 1.40 për qind

Pejë LDK 50.08, AAK 31.95, PDK 9.31, LVV 6.34, Nisma 0.86, Fjala 0.9 për qind

Podujeva LDK 50.08 për qind, LVV 29.34, PDK 17.97, AAK 2.09

Prishtina LVV 44.46 për qind, LDK 35.54, AKR 10.12, PDK 5.76, AAK 3.41, Nisma 0.85

Prizreni PDK 29.66, LVV 22.7, LDK 19.8, AAK 8.68, Nisma 8.11 për qind, KDTP 5.17, NDS 5.29, Fjala 1.08

Në Skenderaj fiton pa balotazh Bekim Jashari, kandidat i pavarur me 83.7 për qind, pasuar AKR 9.32, LDK 3.53 për qind dhe LVV 3.28 për qind

Shtime PDK 34.8 për qind, kandidati i pavarur 24.84 për qind, LDK 19.47 për qind, LVV 14.79 për qind

Shtërpce Lista Serbe 70.54 për qind, PDK 14.98, Iniciativa Qytetare 14.41 për qind

Suhareka AAK 39.44, LDK 33,82, PDK 12,36, LVV 10.87, Nisma 2.7, AKR 1.32 për qind

Ferizaj PDK 39.65, LDK 31.08, LVV 19,91, AAK 4,91

Viti LDK 52,4, LVV 24.33, PDK 19.28, AAK 5.28

Vushtrria PDK 32,09, LVV 27.72, LDK 25.53, AKR 8.14, AAK 5.49, Nisma 2.77

Zubin Potoku Lista Serbe 79.64

Zveçani Lista Serbe 71.59

Malisheva Nisma për Kosovën 39,95, PDK 27.78, LDK 13.52, LVV 13.15

Juniku AAK 58.36, LDK 22.64, LVV 12.27, PDK 6.68

Mamusha KDTP 56.46

Hani i Elezit Kandidati i pavarur Rufki Suma 58.41 për qind, PDK 32.69

Graçanica Lista Serbe 86.91 për qind, Iniciativa Qytetare 13.09 për qind

Ranilluk Lista Serbe 77.18 për qind, PDS 11.86

Partesh Lista Serbe 61.65, Iniciativa Qytetare 38.35 për qind

Kllokoti Lista Serbe 47.28 për qind, Iniciativa Qytetare 39.48 për qind

Mitrovica Veriore Lista Serbe 63.56 për qind, Iniciativa Qytetare 18.04, PDK 8.8, KAR 8.39 për qind.

Daka: 812 mijë e 157 votues kanë votuar

“Në bazë të dhënave të dërguara nga qendrat e votimeve nga të gjitha Komunat e Kosovës të cilat janë mbyllur me kohë dhe dalja e votuesve në zgjedhje është 812 mijë e 157 votues apo 43.82 përqind të votuesve duke mos i përfshirë natyrisht edhe votat me kusht të cilat do të numërohen në fund. Krahasuar me zgjedhjet lokale më 3 nëntor 2013-të deri përafërsisht ën të njëjtën kohë votuar 814 mijë e 780 votues apo 45.75 përqind të votuesve . Deri më tani procesi zgjedhor ka shkuar pa ndonjë parregullsi që do të thotë që do të cenonte integritetin e zgjedhjeve “, tha Daka.

Ndërsa sa i përket parregullsive që janë raportuar në media apo ndryshe ‘treni bullgar’ ajo ka hedh poshtë duke thënë se nga informatat jo zyrtare që i ka një gjë e tillë nuk ka ndodhur.

Daka: Nuk ka pasur ‘tren bullgar’

“Sa i përket ‘trenit bullgar’ të ashtuquajtur , kjo çështje ka qenë në duar të policisë dhe prokurorisë dhe policisë dhe jo zyrtarisht mund të ju them se ato flet votime janë gjete dhe nuk ka tren bullgar”, tha Daka.

Ajo në emër të KQZ-së i ka falënderuar qytetarët e Kosovës për kulturën e treguar sot, vëzhguesit, Policinë, OSBE-në e po ashtu i ka falënderuar komisionerët e vendvotimeve për punë që e kanë bërë gjatë gjithë procesin e votimit si dhe ka inkurajuar ata që gjatë .

Gjithashtu ajo ka njoftuar se nga ora 19:00 ka filluar të rrjedh afati 24 orësh për paraqitje të ndonjë ankese në Panelin Zgjedhor të Ankesave lidhur me procesin e votimit dhe numërimin në vendvotim.

Exit Poll: Ja cilat parti shkojnë në balotazh në komunat kryesore

Komisioni Qendror Zgjedhor (KQZ) në konferencën për media ka bërë të ditur se nga të gjitha të dhënat e marra nga qendrat e votimit që janë mbyllur me kohë, në zgjedhjet e sotme lokale kanë dalë 43.82 për qind e votuesve, duke mos përfshirë votat me kusht që do të numërohen më vonë.

Kryetarja e KQZ-së, Valdete Daka ka falënderuar qytetarët për maturinë e treguar gjatë zgjedhjeve, duke thënë se procesi zgjedhor ka shkuar pa ndonjë parregullsi që do të ndikojë në zgjedhje.

“Nga ora 19.00 rrjedh afati për paraqitjen e ankesa në PZAP. Për konferencën e radhës për shpalljen e rezultateve preliminare mediat do të njoftohen me kohë”, ka thënë Daka.

Daka ka thënë se KQZ nuk ka pasur njohuri për ndërprerjen e rrymës në Pestovë, ndërsa sa i përket të ashtuquajturit “tren bullgar” është thënë se fletëvotimet janë gjetur dhe se nuk ka tren bullgar.

Sipas exit pollit, LDK do të shkoj në katër Komuna të mëdha në balotazh, duke e përfshirë Prishtinën, Gjilanin, Ferizajn dhe Pejën. Lëvizja “Vetëvendosje” do të jetë në garë të balotazhit në Prishtinë, Gjilan dhe Prizren, PDK në Prizren dhe Mitrovicë, ndërsa AAK në Pejë dhe Gjakovë.

Edhe kandidatja e Alternativës, Mimoza Kusari-Lila, do të jetë në garë të balotazhit në Gjakovë, madje duke prirë para kandidatit të AAK-së. Në Mitrovicë do të jetë në garë të balotazhit Agim Bahtiri i AKR-së.