Ky është ritmi ideal i zemrës për moshën që keni

0
251

Ritmi i zemrës është numri i rrahjes së zemrës në minutë.

Ju mund të matni atë ndërsa jeni në pushim (të quajtur “pushimi i zemrës”) dhe gjatë ushtrimit (të quajtur “frekuenca e zemrës”).
Shpesh herë matja e ritmit të zemrës bëhet me aparate automatike ose në mënyrë manuale. Më poshtë keni të shënuar ritmet ideale të zemrës në mosha të caktuara, transmeton Sovrani.info.
40 deri në 45 vjet: 88 deri në 153 rrahje në minutë

50 deri në 55 vjet: 83 deri në 145 rrahje në minutë 60-65 vjeç: 78 në 136 rrahje në minutë 70 vjet dhe më shumë: 75 në 128 rrahje në minutë.