Ky është ritmi ideal i zemrës për moshën që keni

0
224

Ju mund të matni atë ndërsa jeni në pushim (të quajtur “pushimi i zemrës”) dhe gjatë ushtrimit (të quajtur “frekuenca e zemrës”).

Shpesh herë matja e ritmit të zemrës bëhet me aparate automatike ose në mënyrë manuale, më poshtë keni të shënuar ritmet ideale të zemrës në mosha të caktuara, transmeton:

40 deri në 45 vjet: 88 deri në 153 rrahje në minutë, 50 deri në 55 vjet: 83 deri në 145, rrahje në minutë, 60-65 vjeç: 78 në 136 rrahje në minutë, 70 vjet dhe më shumë: 75 në 128 rrahje në minutë.