Kosova ka vetëm 40 mullisë (Video)

0
237

Numri i mullisëve të cilët bëjnë prodhimin e bukës vazhdimisht është duke u zvogëluar.
Nga 99 mullisë numrin në vitin e fundit ka rënë në 40
Kështu u tha në takimin në mes përfaqësuesve të Odës së Afarizmit dhe përfaqësueseve të prodhuesve të miellit të Kosovës.
Ndërsa, Hysni Zogaj, anëtar i bordit të Odës tha se pavarësisht vullnetit për ta përmirësuar këtë gjendje, mullisët kanë probleme të shumta
Ymer Jusaj, nga industria e grurit “Dardania” tha se kanë mbetur në mëshirë të fatit, për shkak se sic tha ai mullisët në të shumtën e rasteve janë të detyruar të bëjnë investime shtesë pas hyrjes në fuqi të masës së acidit folik.

Për më shumë ndiqeni kronikën: