Kjo perime u përmirëson shëndetin e nyejve dhe ju mbron nga kanceri

0
466

Qoftë nëse e hani atë pa e përzier me ushqime tjera, apo e hidhni në supë ose në sallatë, selino sjellë efekte të mahnitshme shëndetësore në trup.

Selino është e mbushur me vitamina dhe minerale të cilat ndihmojnë në zvogëlimin e inflamacionit, e promovon shëndetin e nyejve dhe ju ndihmon nga kanceri. Selino është antipezmatues natyral sepse përmban luteolin, ndërsa e zvogëlon inflamacionin në shumë pjesë të trupit, duke përfshirë edhe trurin. Selino ndihmon në menaxhimin e shtypjes së gjakut
Selino përmban kalium, i cili është i dobishëm për menaxhimin e shtypjes së gjakut. Vitaminat dhe mineralet e selinos ndihmojnë në relaksimin e muskujve përreth artereve. Përveç këtyre, selino ndihmon edhe në humbjen e peshës, në sistem më të mirë të tretjes, e liron stresin, etj.