Kjo është pasta e dhëmbëve që po i lë dentistët pa punë- Ja zbulimi i çuditshëm i mjekut japonez…

0
282

Prishja e dhëmbëve zakonisht trajtohet duke hequr pjesën e prekur dhe më pas duke e mbushur vrimën me një rrëshirë ose një aliazh metali, transmeton Gazeta Express.

Kjo nuk është aq e mirë sepse gjatë procesit hiqet edhe një pjesë e dhëmbit të shëndoshë, në mënyrë që mbushja të bëhet siç duhet.

Dr. Yamagishi dhe kolegët e tij kanë zhvilluar një pastë dhëmbësh e cila është e modifikuar dhe kristalizuar kimikisht, dhe që mund të riparojë dëmet e hershme në një dhëmb.

 

Përderisa ky është një lajm i mirë për pacientët, ky ndoshta nuk është aq lajm i mirë për dentistët. Përbërja e pastës së dhëmbëve është e ngjashme me smaltin e dhëmbëve, vetëm që është në formë të lëngshme dhe kështu mund të aplikohet në zonën e prekur me një furçë dhëmbësh.

Pasi pasta të aplikohet në dhëmb, acidi në sipërfaqen e dhëmbit fillon të shpërndahet dhe tre minuta më vonë ai kristalizohet, duke e fiksuar veten në smalt.