Këto janë disa nga arsyet pse na thinjen flokët

0
172

Me moshën flokët thinjen, por ka disa njerëz qe thinjen në një moshë më të re.

Përveç gjeneve duke analizuar lidhjen mes stresit dhe humbjes së pigmentit të flokëve, ka edhe arsye tjera pse bien flokët.

Hulumtuesit thonë se një frikë e papritur ose edhe ndonjë humbje në familje, mund të shkaktojë rënien e flokëve ose në raste tjera të shkaktoj rënien e shpejt të melaniteve që janë qeliza që prodhojnë melaninë, në këtë rast flokët nuk bien por vetëm bëhen të bardha.

Por ne ju sjellim disa nga arsyet pse thinjen flokët:

Trashëgimia

Nëse papritmas ngjyra e hirtë fillon të shfaqet në flokët tona, gjithçka që ju mbetet është të pranoni fatin. Por, në mënyrë që të mos gjendemi të papërgatitur, më mirë t’u hedhim një vështrim prindërve dhe të pregaditni vetën që kjo gjendje është trashëgimi.

 Ajri i ndotur

Kjo ndodh sepse kimikatet krijojnë radikalet e lira, të cilat dëmtojnë prodhimin e melaninës, e cila është pigment natyral që i jep ngjyrë lëkurës, flokëve, duke përshpejtuar kështu plakjen.

Stresi

Kur jeni nën stres, prodhohen frenuesit e pigmentimit të flokëve, të cilat shkaktojnë ngjyrën gri deri më sot, nuk ka një shpjegim të saktë se si kjo ndodh, e lëre më një kurë.

Duhani

Pavarësisht se jeni aktiv ose pasiv në pirjen e duhanit, rreziku i dëmtimit serioz të ngjyrës së flokëve tuaj është shumë i lartë. Konfirmimi vjen nga një studim i vitit 2013, në të cilin u zbulua se duhanpirësit kanë 2.5 herë më shumë gjasa të kapen herët në krahasim me jo-duhanpirësit.