Këshilla të rëndësishme se si duhet vepruar në raste aksidentesh

0
292

Në rast se dikush pëson aksident, të pranishmit mundohen ta shpëtojnë duke vepruar me shpejtësi, por jo gjithmonë ia dalin ta shpëtojnë.

Madje, ka raste që edhe gabojnë dhe i shkaktojnë më shumë dëme dhe lëndime.

Nuk bën të shtypet gjoksi kur jepet frymëmarrje artificiale, të nxjerrët nga vetura viktima që ka pësuar aksident, apo të detyrohet dikush të vjellë.

Filmimi i postuar më poshtë, tregon përmes ilustrimeve se si duhet vepruar në raste të tilla, apo edhe kur vet keni problem si lëndimi apo rrjedhja e gjakut nga hunda.

Mbi të gjitha, duhet të kërkohet ndihma e mjekut dhe të mos intervenohet nga amatorët.