Këshilla për të shmangur të ftohtin dhe gripin

0
190

Nëse dëshironi të shmangni infeksionet virale të zakonshme për këtë kohë të vitit, qëndroni të shëndetshëm, shpenzoni më pak kohë në zonat e ndotura dhe me tym, si dhe turmat në një hapësirë të vogël.

Nëse pavarësisht nëse prekeni nga të ftohtit apo gripi, ju keni mënyra për t’i kapërcyer ato, thonë ekspertët.

Para së gjithash, mos u ekzagjeroni, pasi është krejtësisht e gabuar në rastin e ftohjes. Nëse keni ethe, mos mbani shumë rroba, mos u mbuloni me një grumbull batanijesh dhe mos pini çaj të zier, pasi temperatura juaj do të rritet edhe më shumë.

Nëse është e mundur, hapni dritaren për disa minuta, vishni rroba pambuku dhe pini një limonadë të ftohtë.

Nëse ju kolliteni, kjo nuk do të thotë se ju duhet të qëndroni shtrirë në shtrat. Gjumi i plotë lejon që në mushkëri të grumbullohet këlbaza që mund të çojë në bronkit dhe pneumoni. Për të mos ndodhur kjo, një shëtitje rreth shtëpisë do të ishte e mjaftueshme.