Kamomili, si ta përdorim për shërim në këto ditë të ftohta

0
221

Kamomili është bimë barishtore e cila rritet në livadhe dhe ka një aromë të këndshme.

Kamomili është përdorur si ilaç për mija vjet më parë për të qetësuar ankthin dhe për të qetësuar dhimbjet e barkut.

Disa hulumtime tregojnë se kamomili ndihmon fëmijët për dhimbjet e barkut, ndihmon në qetësimin e acarimit të lëkurës.

Sipas një studimi, konsumimi i çajit të kamomilit nxit sistemin imunitar për luftimin e baktereve. Gjithashtu ka veti antioksidante dhe ndihmon në uljen e sheqerit në gjak, ndërsa në anën tjetër mund edhe ta ngrejë atë në rast të hipoglikemisë