Ja si të kontrolloni shëndetin tuaj me anë të një luge, brenda 1 minute

0
214

Jini të sinqertë, sa herë janë vizituar tek mjeku?

Për fat të mirë, ka disa gjëra që mund të bëni për të kryer kontrollin tuaj shëndetësor në shtëpi dhe sigurohuni që çdo gjë të jetë në formë.

Ja si të kontrolloni shëndetin tuaj brenda 1 minute:

1. Merrni një lugë të thellë dhe vendoseni atë në të gjithë sipërfaqen e gjuhës tuaj. Sigurohuni që është e lagur me pështymë.

2. Vendosni lugën në një qese plastike transparente, pastaj vendoseni nën një dritë të shndritshme. Ju mund të përdorni një llambë tavoline.

3. Prisni për një minutë, pastaj kontrolloni lugën.

4. Nëse luga juaj është e pastër, pa njolla ose aromat e pakëndshme, organet tuaja të brendshme janë mirë. Nëse shikoni se diçka është ndryshe në lugë, atëherë keni një problem.

Nëse luga ka:

Një erë e fortë dhe e prishur vjen nga luga mund të tregojë probleme me mushkëritë tuaja.

Era është shumë e keqe. Kjo mund të jetë një shenjë e një problemi të mushkërive që nis nga një infeksion i keq deri tek kanceri.

Nëse era është e ëmbël, me shije frutash që vjen nga luga mund të jetë shenjë e diabetit. Nëse trupi juaj nuk përpunon siç duhet sheqerin, përqendrimi rritet në gjak dhe qelizat tuaja fillojnë të djegin yndyrën për energji.

Kur ka një erë si amoniaku që vjen nga luga mund të tregojë probleme me veshkat.

Nëse ka njolla të bardha ose të verdha me një shtresë të trashë, mund të jetë një tregues i mosfunksionimit të gjëndrës tiroide. Shndërrimi i beta-karotenit në vitaminë A varet nga hormoni tiroide.

Nëse njollat ??janë të purpurta, kjo mund të thotë që keni qarkullim të dobët të gjakut ose nivele të larta të kolesterolit. Gjithashtu mund të tregojë bronkitin. Bronkit shkurton efikasitetin e valëve që sjellin oksigjen në rrjedhën e gjakut, të cilat mund të shkaktojnë ngjyrë vjollce.

Nëse njollat ??janë të bardha, mund të jeni duke vuajtur nga një infeksion i frymëmarrjes. Ndërtimi i bardhë në gjuhë mund të shkaktohet nga disa infeksione të ndryshme dhe viruse.

Nëse njollat ??janë portokalli, mund të jetë një shenjë e sëmundjes së veshkave. Sëmundja kronike e veshkave mund të shkaktojë që indet e gojës të duken të zbehtë për shkak të anemisë ose portokallit për shkak të depozitave të ngjashme me karoten.