Ja pse nuk duhet ta merrni telefonin kur të shkoni në banjë

0
198

Në fakt, ka një shans të mirë që po e lexoni këtë artikull në tualet! Sipas një sondazhi të kryer në “Gjendjen e Mediave: Raporti i Mediave Sociale” të Nielsenit, 90% e njerëzve i sjellin telefonat e tyre në banjë dhe një tjetër e treta pranon të përditësojë mediat e tyre shoqërore gjatë banjës. Prej këtyre, 19% e njerëzve i lëshojnë telefonat e tyre në komode derisa janë në të, transmeton lajmi.net.

Por a e dini se kur e përdorni telefonin në banjo, ju jeni duke e rrezikuar shëndetin tuaj? Është në të vërtetë një zakon që do të ballafaqohet me funksionet trupore dhe shëndetin tuaj të përgjithshëm. Doni dëshmi? Këtu ju keni të gjitha dëshmitë që ju duhet të dini për të ndaluar përdorimin e telefonave tuaj në banjo menjëherë.

1 Thuaj përshëndetjet për salmonelën, E.coli dhe C ndrysh.

Nëse po pyesni se kush ose çfarë janë këto, ata janë miqtë tuaj më të mirë që gjenden përgjithësisht rreth komoditetit të banjës. “Ju mund të gjeni lehtësisht qindra baktere në faqe, së bashku me kërpudhat dhe maja”, tha mikrobiologu dhe autori Jason Tetro. “Shumica janë të padëmshme, por shumë prej tyre janë patogjene të mundshme që mund t’ju bëjnë shumë të sëmurë”.

Dhe nëse doni të gjeni disa të këqija, vazhdoni ta përdorni telefonin për një kohë të gjatë. “Shumë sipërfaqe banjo, si p.sh. urinale, vende tualeti, vegjë, lavamanë dhe rubineta janë të mbuluara me germa dhe rreziku i kontaminimit të telefonit bëhet më i madh kur i përdorim ato për një kohë të gjatë në banjë.

2 Jepini trurit tuaj një pushim.

Sipas një studimi të Thrillist, 25 vetë të anketuar përdorën tualetin me telefonat e tyre për çdo gjë në mes 15 deri 45 minuta, duke shpenzuar mesatarisht 25 minuta për çdo ditë. Por pa telefon, asnjë prej tyre nuk kaloi më shumë se 10 minuta në banjo.

“Ndoshta gjëja më e keqe për produktivitetin tënd duhet të jetë në telefonin tuaj në banjë”, tha trajneri i autorit dhe produktivitetit Peter Bregman. “Nëse kurrë nuk e lë trurin tuaj të relaksoheni dhe të endeni, kurrë nuk do të zgjidhni problemet më të thella krijuese që janë në fund të fundit më të rëndësishme sesa t’i përgjigjeni një email brenda pesë minutave Këto momente të mërzitshme, të cilat gjithnjë e më shumë po humbasin ndihmojnë trurin tonë të shqyrtojmë ndërprerjet e mendimeve tona dhe këtu vijnë pothuajse të gjitha idetë tona më të mira dhe më kreative “.

3 Hemorroide mund t’ju godasin së shpejti.

“Kur qëndroni në tualet për më shumë se 20, 30, 40 minuta, ju jeni duke bërë presion të panevojshëm në rektum, gjë që mund të shkaktojë hemorroidet dhe të bëjë ndonjë hemorroide ekzistuese më keq”, tha Dr Partha Nandi, krijues dhe mikpritës i çmimit fitues Emmy, shfaqje gastro-centrike, Pyetni Dr Nandi.

Pika po, ju nuk duhet të qëndroni në banjo për një kohë të gjatë. Dr. Nandi shpjegon, “Kur uleni vetëm pasi të keni mbaruar, duke u thithur në telefon, kjo bëhet problem. Pozicioni i vështirë dhe i pakëndshëm i ulur në banjë mund të shkaktojë probleme nervore dhe hip.

4 Kur e nxjerrni jashtëqitjen ajo krijon një shpërthimi duke lënë një gjurmë të bakterieve kudo.

“Flushing” një tualet përcakton një shpërthim të bakterieve që dërgon një re të germs në ajër të banjo. Ky shpërthim fekal është një nga arsyet shumë përse ju duhet të mbani furçën tuaj të ajrit me një kapak në tuaj, sepse ai mund të mbulohet me grimca në ajër. Tani, merrni një moment dhe mendoni se çfarë ndodh kur përdorni telefonin tuaj ndërsa jeni në fron.

Thjesht, mos e përdorni telefonin në banjo!