Ja pse e mbyllni njërin sy kur shkoni në banjë në mëngjes

0
219

Trupi dhe organet e tij punojnë gjatë gjithë kohës, edhe kur jeni duke fjetur. Ai punon gjithashtu, në mënyrë që të përshtatet me mjedisin.

Ka disa truke që ju nuk i keni ditur për trupin: -Mbyllni njërin sy kur zgjoheni gjatë natës, për të “gënjyer” veten dhe trupin. Sepse kur i hapni të dy sytë në mes të natës, trupi juaj do të mendojë se është koha të zgjoheni dhe do të keni probleme të bini përsëri në gjumë. Mbajtja e njërit sy mbyllur, kur shkoni në banjë gjatë natës, do t’ju ndihmojë të bini në gjumë më shpejt.

-Dhimbjet e kokës mund t’ju shkatërrojnë ditën. Nëse vuani nga dhimbja e kokës, provoni të tërheqin veshin. -Veshin tuaj merreni midis gishtit të madh dhe gishtit tregues dhe butësisht tërhiqeni lart e poshtë. Në këtë mënyrë do të lirohet një lëng në tru, që do t’jua lehtësojë sadopak dhimbjen. -Doni të shmangni të qarën? Në dhomën ku ndodheni, gjeni disa pika dhe ngulitni sytë vazhdimisht. Përpiquni të përsëritni ngjyrat e atyre sendeve gjatë gjithë kohës, me mendjen tuaj. -Ju mund ta ndaloni lemzën nëse hapni gojën dhe gëlltiteni disa herë. -Shumë njerëz kanë frikë nga gjilpërat. Kur shkoni tek mjeku, kollituni disa herë, para se gjilpëra të injektohet në trupin tuaj.