Ilir Konushevci dhe Hazir Malaj rivarrosen në varrezat e Dëshmorëve

0
174

Me ceremoni të lartë shtetërore është bërë rivarrimi i dëshmorëve Ilir Konushevci dhe Hazir Malaj në varrezat e dëshmorëve në Velani.

Të pranishëm në këtë ceremoni ishin kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj, nën patronatin e të cilit është bërë edhe rivarrimi, kryetari i Prishtinës, Shpend Ahmeti, ministri i FSK-së, Rrustem Berisha.

Në ceremoni morën pjesë familjarë te të dy dëshmorëve, qytetarë të shumtë. Eshtrat e dy heronjve janë rivarrosur 20 vjet pas vrasjes së tyre, dhe deri tani eshtrat e tyre kanë pushuar në Tropojë të Shqipërisë. Gjatë ditës së sotme në Kuvendin e Kosovës janë bërë homazhe, si dhe është mbajtur një akademi përkujtimore.