Harta e gjuhëve, mëso per sa kohe mesohet gjuha e shtetit tuaj

0
471

Dëshironi të mësoni sa më shumë gjuhë të huaja? Çdo gjuhë e Europës ka harkun e vetë kohor që duhet mësuar.

Falë përpjekjeve të Foreign Service Institute, qendra e trajnimit të gjuhëve të huaja në SHBA për 70 vjet, është krijuar dhe harta e Europës se sa kohë duhet për të mësuar një gjuhë të këtij kontinenti.
Gjuha shqipe për një të huaj do të dojë 44 javë kohë për t’u përvetësuar, ndërsa ndër më të lehtat sigurisht që renditet anglishtja, transmeton TCH.
Ajo që bie në sy në këtë hartë është se bashkë me Shqipërinë janë gjuhët e Evropës Lindore që mësohen me vështirësi, ndërsa anglishtja qëndron në vend të parë si gjuhë që mësohet mjaft lehtë.