“Haradinaj rehaton militantët e AAK-së në poste publike”

0
323

Qeveria aktuale e Kosovës e udhëhequr nga Ramush Haradinaj llogaritet si qeveria më e madhe që ndonjëherë ka pasur vendi. Secila parti që ka ardhur në pushtet, në vendin më të varfër në rajon, rritjen më të madhe që ia ka sjellë Kosovës është numri i ministrive. Madje për këtë mban rekordin në Evropë. Krejt kjo, sipas raporteve të organizatave jo qeveritare, bëhet për t’i rehatuar militantët partiak në pozitat udhëheqëse.

Kështu edhe Qeveria Haradinaj që përbëhet nga koalicioni PAN dhe AKR-ja, do të ketë numër të madh të ministrive. Më saktësisht, do të ketë 22 ministri.

E numri i madh i tyre përveç që është vlerësuar si i panevojshëm nga monitorues të ekzekutivit, i kushton Kosovës edhe në aspektin financiar.

Rreth 1 mijë e 474 euro është paga e një ministri, pa llogaritur këtu mëditjet. Që i bie se për çdo muaj nga Buxheti i Kosovës vetëm për pagat e ministrave do të ndahen mbi 30 mijë euro.

Edhe më shumë buxhet nga praktika e deritashme shpenzohet për të gjithë zëvendës ministrat e stafin tjetër politik.

Stafi 16 anëtarësh

Përveq kësaj ditëve të fundit vetë kryeministri ka kompletuar stafin me të cilin do të punojë, janë gjithsej 16 persona me të cilët do të ketë punë kryeministri Haradinaj.

1. Avni Arifi, këshilltar politik dhe Shef i stafit, 2. Gani Demaj, shef kabineti, 3. Selim Selimi, këshilltar ligjor, 4. Meliza Haradinaj, këshilltare politike, 5. Halil Matoshi, këshilltar politik dhe për media, 6. Alban Dermaku, këshilltar politik, 7. Haki Shatri, ekonomi, 8. Diellza Hoti, çështje të rinisë, 9. Arber Vllahiu, këshilltar politik dhe zëdhënës i Qeverisë, 10. Nita Himaduna, këshilltare politike, 11. Hysen Gashi, këshilltar për siguri, 12. Jahja Lluka, këshilltar për diasporën, 13. Gazmend Syla, këshilltar për kategoritë e luftës, 14. Arben Shabani, këshilltar për minoritete;

Të jashtëm; 15. Agron Jaha, shëndetësi, 16. Gazmend Abrashi, biznes.

Deputetja nga Lidhja Demokratike e Kosovës (LDK) Besa Gaxherri ka thënë se kjo qeveri është krijuar në llojin e vet dhe se për ta nuk është një risi.