HAMDI ÇOBAN, KAPITALISTI MË I VEÇANTË NË BOTË

0
326

Hamdi Çobani, pronari i Kompanisë «Chobani Yuogurt Hamdi» në SHBA, një biznismen me origjinë turke, i cili kishte ardhur dikur me duar në xhepa në këtë shtet. Tani, në fund të vitit 2017 kishte vendosur që në vend të dhuratave ti shpërblej punëtorët e tij me nga 10% të aksioneve të Kompanisë, që kjo i bje diku nga 100.000 dollarë për secilin punëtorë. Pra, të gjithë punëtorët e saj i shëndërroi në pronarë të saj. Ky ështē një shembull unikal në botë, sikur të gjithë pronarët e firmave dhe Kompanive të botës të vepronin sikur Hamdi, sigurisht që bota do të ndryshonte, nuk do të ishte e njëjtë. FR.