Gjorçev: Qeveria të ndalojë persekutimin politik në Maqedoni

0
291

I ftuar në VOA në gjuhën maqedonase, deputeti i VMRO-DPMNE-së Vllatko Gjorçev ka folur për situatën e krijuar politike në vend si dhe për arrestimet e fundit të zyrtarëve të partisë së tij.

“Ajo që ne po shohim në Maqedoni është një persekutim politik që aktualisht nuk po ndodh në asnjë vend në Evropë dhe nuk është normale për një shoqëri ku kemi një hyrje masive të forcave speciale të policisë në shtëpitë e qytetarëve të zakonshëm, artistëve, ligjvënësve, Zyrtarët që punojnë në kuvend”, ka thënë Vlatko Gjorçev nga VMRO-DPMNE, i cili është në një vizitë pune në Shtetet e Bashkuara.

“Kur mblidhet apo hiqet, thjesht nuk e drejton shtetin ku duhet të jetë, por përkundrazi, i kundërvihet forcave politike në Maqedoni dhe ajo që si mesazhi duhet të jetë për të gjithë shoqërinë është se kjo përndjekje politike duhet të ndalet, qeveria duhet të ndalë këto ngritje që ndodhin, sepse nuk është e mirë as për shtetin, për ekonominë, as për qytetarët, as për dialogun e brendshëm politik”.

Ai shton se hapi i ardhshëm i VMRO-DPMNE-së është kongresi i planifikuar për dy javë, pastaj konsolidimi dhe analiza e situatës dhe ndërkohë do të protestojë kundër revanshizmit dhe përndjekjes politike në Maqedoni në baza ditore