Gjergj Presheva: „Gjithmonë, do ta falënderojmë diasporën shqiptare“

0
598

„Muzika përveç se është pjesë e shpirtit, ajo është edhe pjesë e të ardhurave, që e mbaj veten dhe familjen. Çdo gjë që e punon, duhet ta punosh me pastërti dhe me dashuri në profesion. Unë e dua klarinetin dhe jetoj me te, jetoj me notat që dalin nga ai, nuk e shikoj orën sa ka shkuar nëpër mbrëmje argëtimi, por shikoj se sa kemi të disponuar dhe sa po e duan këngën dhe vallen shqipe. Kënaqësi është kur egzekuton këngë të bukura shqipe. Tash edhe po këndoj, herë pas here me instrument, kjo është një pasuri e madhe shpirtërore”, na tha ndër të tjera, z.Gjergj Presheva.

Nëpër këngët popullore, zakonisht dhe valle, në të shumtën e rasteve, dëshira e të gjithëve është të dëgjojnë klarinetin, e sidomos, ai që luan mirë me te. Klarineti e dhezë atmosferën dhe bënë që të gjithë dasmorët, të ndjehen mirë. Jemi mësuar të dëgjojmë intervista të ndryshme të këngëtarëve, por pak të instrumentistëve. Kësaj here, ndajtëm kohë, për të bashkëbiseduar, me një klarinetist, saksofonist dhe tash më edhe këngëtarë, Gjergj Presheva. Ai nuk është në fillim të karrierës, sepse karrierën e ka të ndritur edhe ate me vite e vite, nëpër shumë dasma, restaurante, diskoteka e vende të ndryshme argëtimi, ka luajtur me klarinetin e tij për ti disponuar adhuruesit e këngës së bukur shqipe. Është interesant, se çka na thotë, protagonisti ynë i kësaj interviste, që vjen nga rrethina e Preshevës, i cili me modesti na tregon për shumë gjëra interesante. Gjergji nuk e pati të lehtë të depërtoj deri te këngëtarët më me zë të estradës sonë, ate nuk e dërgoi askush i njofshëm, por puna e tij, talenti i tij, bëri që ti fitoj shumë programe me këngëtarë të njohur. Për më shumë, do të lexoni dhe shpresoj, se do të ndaheni të kënaqur me këtë intervistë.