Gati për të akuzuarit, ndërtesa e Gjykatës Speciale ndryshon pamje

0
394

Derisa në Kosovë po vazhdon debati për shfuqizimin e Gjykatës Speciale, ndërtesa që gjendet në Hagë të Holandës është rinovuar tërësisht.

Lajmi.net ka siguruar fotografi nga vendi i ngjarjes ku ndërtesa ku do të vendosen dhomat e posaçme të Gjykatës Speciale, është bërë gati për t’i pritur “mysafirët” e parë që do të jenë nga Kosova.

Në fotografi shihen kontejner për rreth ndërtesës që është rinovuar tërësisht dhe ende po punohet në të.

Ndërkohë në Kuvendin e Kosovës ka pasur një tentim për ta shfuqizuar Gjykatën Speciale nga deputetët e PDK-së, AAK-së dhe NISMA-s, por që dështoi.

Kundër kësaj nisme kanë reaguar ashpër ambasadorët e akredituar në Kosovë, duke e konsideruar të rrezikshme këtë iniciativë për shfuqizimin e S