Gashi shpall të hapur procesin e kualifikimit për Investitor Strategjik

0
196

Ministria e Diasporës dhe Investimeve Strategjike e shpall të hapur procesin e kualifikimit për Investitor Strategjik në Republikën e Kosovës.

Siç njofton Ministria e Diasporës dhe Investimeve Strategjike, pakoja e udhëzimeve administrative është kompletuar tashmë dhe kështu implementimi i Ligjit për Investime Strategjike zyrtarisht ka marr dritën e gjelbër.

“Kjo qeveri e Kryeministrit Haradinaj ka premtuar investime dhe unë sot jam i gëzuar që kemi arritë të përmbyllim shpejt fazën përgaditore për të nisë një kapitull të ri për Republikën dhe shoqërinë tonë. Interesimi i Investitorëve të huaj po dhe ata nga Diaspora shqiptare është i dukshëm dhe ka nisë nga fillimi i mandatit dhe tani mund të përmend 4 kompani serioze që presin të listohen si investitorët e parë strategjik në Republikë”, ka thënë ministri i Diasporës dhe Investimeve Strategjike, Dardan Gashi.

Qeveria e Republikës së Kosovës muajve të fundit ka ndërmarrë një sërë masash lehtësuese si heqja e taksës për makineritë dhe mjetet përfshirë eliminimin e burokracisë administrative për Investitorët Strategjik./Telegrafi/