FOTO/ Çfarë është kjo krijesë e frikshme që po trondit shkencën

0
384

Pas një studimi të gjatë një grup shkencëtarësh më në fund kanë arritur të përcaktojnë se çfarë ishte krijesa që kishin gjetur në një pyll të Guineas.

Kjo krijesë është pagëzuar me emrin Yada dhe është një lloj lakuriqi. Yada ka ngjyrë të bardhë, ndërsa veshët hunda edhe krahët kanë ngjyrë ari.

Zbulimi i saj erdhi, pasi biologia i Universitetit të Jorkut, dr. Nancy Irëin studio rreth 3.000 ekzemplarë të pemëve në pyllin ku u gjet yada.

Shumicën e karakteristikave morfologjike i ka si të lakuriqëve të tjerë, por nofullat e tyre janë më të gjera. Duket sikur gjatë gjithë kohës po qeshin”,- ka thënë ajo.

Nga ana tjetër ekipi që e ka ekzaminuar është shprehur se nuk kishte parë kurrë diçka të tillë.