Fajin për 63 milionë eurot penallti nga ‘Bechtel Enka’ Zharku e zhvendos te ‘Thaçi 2’

0
225

Ish-ministri i Infrastrukturës, Lutfi Zharku, akuzat e pasardhësit të tij pale kas se ish-qeveria është fajtore për 63 milionëshin shtesë që duhet paguar Bechtel Enkas.

Zharku thotë se faji është tek qeveria Thaçi e vitit 2014 e cila e la të hapur përmbylljen financiare kur e nënshkroi kontratën.

Zharku ka zbuluar vlerën e përcaktuar nga komisioni i atëhershëm ndërministror dhe mospajtimin e zyrës ligjore të qeverisë me përfundimin e nxjerrë.

Në emisionin Puls të KTV-së, ministri i Infrastrukturës, Pal Lekaj, publikoi vlerën prej 63 milionë eurosh që qeveria duhet t’ia paguajë shtesë Bechtel&Enkas, për shkak të shtyrjes së afatit për ndërtimin e autostradës së dytë të vendit./orainfo