Facebook e di kur dashuroheni dhe ndaheni

0
377

Facebook ka angazhuar grupin e shkencëtarëve të specializuar për studimin e marrëdhënieve emocionale në këtë rrjet shoqëror. Ja çfarë kanë gjetur.

E arritura më e re në fushën e inteligjencës artificiale i ka mundësuar Facebook-ut që të parashikojë kur do të filloni lidhjen romantike.
Inteligjenca artificiale me kohë ka mësuar të lexojë sinjalet që sugjerojnë se në mesin e disa pronarëve të llogarive në Facebook po ndodh diçka. Ekipi i ekspertëve ka mësuar sjelljen e atyre që kanë publikuar statusin e lidhjes dhe me ndihmën e inteligjencës artificiale sjelljen e ngjashme e kanë regjistruar edhe te të tjerët, çiftet më pak diskrete. Këtë e kanë shfrytëzuar që t’iu shërbejnë informacionet që iu intereson: – Prezantimi sa më shumë i deklaratave të saja në mur