EULEX deklarohet për vrasjen e Xhmajl Mustafës

0
247

Janë bërë më shumë se 17 vite që nga vrasja e publicistit dhe kolumnistit të gazetës “Bota sot”, Xhemajl Mustafa. Vrasja e një nga njerëzve më të afërt të presidentit historik të Kosovës Ibrahim Rugova, ka mbetur enigmatike, përkundër që është thënë se drejtësia po e heton këtë rast.

Për rastin e vrasjes së Mustafës, ka folur edhe kryeprokurori i Shtetit Aleksandër Lumezi. Ky i fundit, fajin për mos zbardhjen e vrasjes së publicistit,ia ka hedhur bartjes së lëndëve te ndërkombëtarët.

Lumezi ka thënë se dosja për vrasjen e Mustafës, është transferuar te prokurorët e EULEX-it, në kohën kur ai ishte Kryeprokuror i Prokurorisë së Qarkut të Prishtinës.

“Unë personalisht e kam shqyrtuar atë dosje derisa kam qenë Kryeprokuror i Prokurorisë së Qarkut, por ndërkohë është kërkuar nga Kryeprokurori i Prokurorisë Speciale të Kosovës, i cili në atë kohë ka qenë ndërkombëtar që ajo lëndë të transferohet te prokurorët e EULEX-it, edhe në ditët e sotme ajo lëndë është te prokurorët e EULEX-it”, ka thënë Lumezi.

EULEX po e heton vrasjen

Ndërkohë, në EULEX, kanë konfirmuar se lënda për këtë rast është në duar të tyre. Në një përgjigje elektronike dhënë gazetës “Bota sot”, EULEX, ka thënë se rasti është nën hetime paraprake, mirëpo nuk ka pranuar të komentojë më shumë në lidhje me këtë.

“Rasti është nën hetime paraprake. EULEX-i  nuk mund të komentojë lidhur me raste, të cilat janë nën hetime”, thuhet në përgjigjen e EULEX-it.