Eshtrat e vogëlushes 6 muajshe e vrarë gjatë luftës përfundimisht do të pushojnë në Izbicë

0
291

Në Izbicë të Skenderajt, janë varrosur eshtrat e vogëlushes gjashtëmuajshe, e vrarë më 28 mars të 1998-ës.

Shtatëmbëdhjetë vjet pas përfundimit të luftës, familja Qelaj e ka përjetuar dhimbjen e njëjtë sërish.

E ëma e saj, Fata, kujton ditën kur humbi të bijën, e cila kishte vetëm 6 muaj.

Një goditje në kokë, i kishte shkaktuar vdekjen. Bashkë më Dafinën atë ditë, familja Qelaj humbi edhe 3 anëtarë të tjerë të saj.

Për bashkëshortet Qelaj, sot është ditë e madhe. Ata thonë se tash e tutje e kanë më të lehtë, sepse kanë një varr mbi të cilin mund të qajnë.

Menjëherë pas kthimit nga varrezat, familja ka hapur dyert për ngushëllime, pasi në kohën kur foshnja e tyre u vra, ishte kohë lufte dhe nuk patën mundësi ta zhvillojnë këtë ritual.

Eshtrat e Dafinës kanë qëndruar në Morgun e Prishtinës që nga viti 2006, kur janë sjellë nga Petrovosella.