E quajtën “përbindësh” për shkak të syve të veçantë, kjo e vërtetë e 8-vjeçarit po “çmend” botën

0
350

Abushe është djaloshi 8-vjeçar nga Etiopia, i cili ka mahnitur botën me sytë e tij të veçantë.
Në fshatin e tij , atë e cilësonin si “përbindëshi” pasi askush nuk kishte parë sy të tillë më parë.

Djaloshi vuan nga sindroma “Waardenburg” dhe një nga karakteristikat e kësaj sindrome është hapësira anormale mes syve dhe shpesh ka një pigment special në irisin e syrit.

Një fenomen i tillë është i rrallë dhe prek zakonisht fëmijët më ngjyrë.

Problemi me Abushe është se kjo sindromë i shkakton herë pas here edhe humbje të dëgjimit.