E pimë çdo ditë, por nuk e dimë se shkakton kancer gjiri!

0
315

Një studim i fundit, i bërë nga një grup shkencëtarësh në Norvegji, ka zbuluar se njerëzit që pinë 3 gota me qumësht çdo ditë, janë tre herë të rrezikuar për t’ju zhvilluar kancer gjiri në krahasim me ata që pinë vetëm 1 gotë qumësht.

Të gjithë e dimë se të prakurat me kancer gjiri, vazhdojnë dhe rriten dhe ekspertët mjekësor besojnë se është qumështi ai që po e shkakton këtë gjë.

Sipas statistikave të fundit të bëra në Finlandë, Suedi, Britaninë e Madhe, Kanada dhe Amerikë. Të gjitha këto vende kryesojnë nga të tjerat për përdorimin dhe konsumimin e qumështit në botë.

Ekspertët mjekësor gjithashtu kanë parë se të prekurat me kancer gjiri janë më të pakta në vendet ku qumështi nuk përdorej shumë.

Ju duhet ta dini se qumështi përmban hormone dhe komponentë të tjerë të cilët shkaktojnë kancerin./Shije.al/