E pabesueshme! Mësoni çfarë i ndodh trupit tuaj nëse i zëvendësoni të gjitha pijet me ujë

0
176

Në të gjithë e dimë se çfarë dëmesh mund të shkaktojnë pijet alkoolike dhe ato me gaz. Mirëpo, sado i mendojmë pasojat, sërish disa prej nesh vazhdojnë t’i konsumojmë. Këshilla jonë është në fakt që të konsumoni sa më shumë ujë pasi do t’i bëni një nder të madh trupit tuaj. Më poshtë do të lexoni se çfarë i ndodh trupit tuaj nëse i zëvendësoni pijet e ndryshme me ujë:

Ju humbisni peshë më shpejt. Nëse pini vetëm ujë për nëntë ditë humbisni të njëjtën sasi kalorish sikur të bënit 8 km vrap.

Metabolizimi vepron më shpejt dhe në këtë mënyrë rritet energjia juaj.

Truri juaj punon më mirë. Truri është i përbërë nga 75-85% ujë prandaj nëse konsumoni ujë ju e mbushni atë me karburant dhe ju ndihmon të përqendroheni.

Hani më pak. Uji e largon oreksin, çfarë ju ndihmon të humbisni peshë.

Zemra juaj punon më mirë. 5 gota ujë në ditë e ulin rrezikun e një ataku në zemër me 41 për qind.

Lëkura juaj bëhet më e butë dhe më e pastër.

Dhe në fund do të kurseni më shumë para. Uji kushton më pak se të gjitha pijet e tjera.