Dyfishohet shifra e personave që gërrhasin, shkak telefonët e mençur

0
195

Një gjumë i qetë i natës po bëhet edhe më i rrallë, pasi shkencëtarët zbuluan se personat që gërrhasin pothuajse kanë dyfishuar numrin gjatë 20 vjetëve të fundit.

Ekspertët në Mbretërinë e Bashkuar, Spitali i Nose & Ear thonë se normat e shtatzënisë dhe përdorimi i smartfonëve mund të jenë pas rritjes së normave të gërhitjes së rëndë.

Ata gjetën se shtatë për qind e popullsisë kanë apnea gjumi, forma më e rëndë e ‘frymëmarrjes së çrregulluar të gjumit’, krahasuar me më pak se katër për qind dy dekada më parë.