Deklarata e Besnik Tahirit është e dëmshme

0
224
Refik Hasani

Përgjigje ndaj deklaratës së Besnik Tahirit,se,,Pa luftë, nuk merren Presheva,Medvegja e Bujanoci’’.

Ia kujtojm Besnik Tahirit.Se lufta ishte nga Ushtria
Çlirimtare e Preshevës,Medvegjës dhe Bujanocit 2000-2001.

Dhe është mbajtur Referendumi më datën 1 e 2 Mars 1992. Nuk është çudi pse Serbia nuk e pranon Ushtrin Çlirimtare të Preshevës,Medvegjës dhe Bujanocit 2000-2001

Dhe nuk e pranon Referendumin e mbajtur më datën 1 e 2 Mars 1992.
Por,është tepër e dëmshme dhe irituese kur ish-ZëvëndësKryeministri i Republikës së Kosovës,akualisht Nënkryetari i Aleancës për Ardhmërin e Kosovës e Shefi i Grupës Parlamentrare të AAK-ës sikur ka munges të njohurive themelore për luftën e UÇPMB-ës dhe Referendumin e Krahinës Shqiptare të mbetur padrejtësisht nën administrimin e Serbisë. Kjo deklaratë e ulë nivelin e bisedimeve Beograd-Prishtinë dhe e forcon pozicionin e Serbisë që edhe Veriun e Kosovës edhe më tej të kontrollon.

5 Qershor 2021