Dardha ilaç kundër kollit dhe kancerit, shikoni mrekulline

0
366

7 të mira që mund të përfitoni nga konsumimi i dardhës Dardha është frut ndihmon në parandalimin e shumë sëmundjeve.

Rezultatet e shumë studimeve kanë treguar se dardha është një frut me vlera të larta ushqyese, që e ndihmon organizmin në disa aspekte. Dardha është shumë e pasur me fibra dhe e mbushur me veprimtari ushqimore antioksidantësh. Acidi hydroxycinnamic, që gjendet tek dardha parandalon kancerin e mushkërive dhe stomakut. Cipa e dardhës bën mirë për pastrimin e veshkave ndërsa lëngu që përftohet nga zierja e degëve të dardhës ndihmon në uljen e temperaturës. Dardha përmban një sasi mjaft të pasur me vitamina A, C, K, B2, B3 dhe B6. Ka gjithashtu folate, bor dhe fruti lidhet me parandalimin e osteoporozës. Dardha e ulë kolesterolin në gjak.
Me lëngun e dardhës mund të qetësoni fytin e irrituar nga kolla. Dardha njihet për efektet qetësuese kryesisht kundër djegieve të stomakut, gastriteve, kolitit apo kundër problemeve me zorrë të trashë.