Damasku përgjegjës për sulmin me gaz sarin në Khan Cheikhoun

0
392

Khan Cheikhoun

Një raport i OKB-së cilësoi sot regjimin sirian të presidentit, Bashar al Asad si përgjegjës për sulmin vdekjeprurës me gaz sarin, në zonën e Khan Cheikhoun në Siri.

“Grupi i ekspertëve është i bindur se Republika Arabe Siriane është përgjegjëse për përdorimin e sarinit në Khan Cheikhoun më 4 prill 2017”, shkruhet në raportin e ekspertëve.

Të paktën 89 persona u vranë, nga të cilët 33 fëmijë dhe 18 gra, gjatë një sulmi me gaz sarin kundër qytetit rebel të Khan Cheikhoun më 4 prill 2017.