Çfarë shkakton urinimin e përkohshëm të pakontrolluar?

0
210

Urinimi i pakontrolluar është një humbje e kontrollit të fshikëzës që shkakton nevoja të shpeshta për urinim – një problem i zakonshëm dhe shumë i pakëndshëm për gratë dhe burrat.

Ky problem shëndetësor mund të jetë i përkohshëm ose jetëshkurtër. Ne listojmë vërejtje interesante nga klinika Mayo për mos mbajtje të përkohshme të urinës, pije të caktuara, ushqim dhe barna që mund të veprojnë si diuretikë që stimulojnë fshikëzën dhe rritjen e vëllimit të urinës, transmeton KosovaPress.

Diuretikët përfshijnë: alkool kafeinë çaj dhe kafe pa kafeinë pije të gazuara ëmbëlsues artificiale shurup misri ushqim i pasur me erëza, sheqer ose acide, sidomos frutat e agrumeve ilaçet e zemrës dhe mirëmbajtja e presionit të gjakut, sedativëve dhe myorelacanthomas doza të larta të vitaminës B ose C

Mos mbajtja e urinës gjithashtu mund të shkaktohet dhe të trajtohet lehtë nga një gjendje e dëmtuar afatshkurtër:

infeksionet e traktit urinar – infeksionet mund të irritojnë fshikëzën, duke shkaktuar një nevojë të fortë për urinim, dhe nganjëherë mos mbajtje.

Shenjat dhe simptomat e tjera të infeksionit të traktit urinar përfshijnë ndjesi shpimi të gjilpërës gjatë urinimit dhe një erë të pakëndshme urine.

Kapsllëku ose legeni i fortë – rektumi që ndodhet në afërsi të legenit për urinim bën presion mbi legenin dhe shumë nerva përreth. Legeni i fortë, kur kapsllëku është në sasi të mëdha, në rektum shkakton ndrydhje të legenit dhe nervave të tij ashtu që rrit frekuencën urinare.