Burgu ku vdekja është më e mirë se sa jeta, atje vuan dënimin edhe një shqiptar së bashku me El Chapo

0
423

Ky burg quhet ADX  dhe ndodhet në Firence të Kolorados, në SHBA . Të burgosurit janë terroristët dhe kriminelët më të këqij në botë, madje edhe një shqiptar nga Kosova, Elvir Duka.

Terroristët më të kërkuar, vrasësit dhe kriminelët, më të mëdhej janë  në burgun ADX-in. Këtu vuan dënimin edhe bossi i drogës El Chapo i cili i shpëtoi dënimit më vdekje.

ADX Supermax është shtëpia e shqiptarëve nga Kosova, në krye më Elvira Dukën, i cili po vuan dënimin e përjetshëm në burg, ai kishte planifikiuar e një sulm terrorist më disa pjetar të Al-Qaida në bazën amerikanë Fort Dix, në New Jersey në vitin 2006.

“ADX është sikurse jeta pas vdekjes, dhe nuk mund të dalësh prej saj, përveq i vdekur.

“Sipas mendimit tim, është më keq se sa vdekja”, thotë Hood, i cili ishte drejtor i burgut mes viteve 2002 dhe 2005.

Në burg janë 400 të burgosur dhe ata mbahen për 23 orë në ditë në qeli. Ramzi Yousef një pjetar i Al Qaida nuk ka dalur nga qelia për 20 vite. Ata janë të mbyllur në për qelia të vetmuar.

Të paktën gjashtë të burgosur kanë bërë vetëvrasje që kur ADX u hap në vitin 1994.

Në burg ndodhet Robert Hanssen, ish-agjenti i lartë i FBI-së spiuni më i madh në historinë e Amerikë.