Britani/ Puthi dritaren e makinës së gruas, e pabesushme se çfarë i bëri policia shqiptarit

0
356

Një shqiptar është dënuar në Britani, pasi ka thyer urdhrin e dhënë nga gjykata. Ai ishte urdhëruar që të mos i ofrohej më gruas së tij, por ky i fundit ka thyer urdhri duke iu afruar. Ai ndërsa po shkonte në gjykatë në seancën e radhës, ka parakaluar gruan e tij me makinë dhe e ka ndalur në rrugë. Në atë moment ai ka zbritur nga makina dhe është ofruar pranë mjetit që drejtonte gruaja e tij. Në atë momrnt ajo është frikësuar dhe ka mbyllur makinë. Ai ka filluar të bërtasë duke puthur dhe xhamin e mjetit të gruas.Magjistratët Swindon, kanë dëgjuar për ngjarjen e “çuditshme”, se gruaja po voziste në M4, kur burri i saj i është ofruar dhe ka puthur xhamin e makinës.

Arben Morina, 46 vjeçar, pa vendbanim fiks, u deklarua fajtor për shkeljen e një urdhër ndalim dhe dy akuza për ngacmim duke shkelur një urdhrin kufizues.Gjykata dëgjoi se Arben ishte kthyer në Britani të Madhe për një seancë në Swindon më 9 nëntor, për akuzat në drejtim të tij. Gruaja e tij po ngiste makinën nga  shtëpia në Swindon në Chippenham kur Morina, parkoi makinën e tij pranë makinës së saj dhe në mënyrë për të treguar se  “nuk do ta linte të kaluarën”, tha prokurori Kate Prince, ai puthi dritaren e makinës së gruas.“Ndërsa ajo u tërhoq në rrugë në kryqëzimin 17, Morina ishte para saj dhe e ndaloi makinën e tij,” vazhdoi zonja Prince.

“Ai u ngjit në dritaren e zonjës Morina, duke bërtitur. Znj. Morina përshkruan se ishin tepër e frikësuar dhe ajo e mbylli makinën kështu që z. Morina nuk mundi të hyjë”. Zonja Prince shtoi se Morina ishte gjithashtu “puthi dritaren ku ishte ulur duke bërtitur”. “Zonja Morina ishte e ngurtësuar dhe nuk donte ta shikonte më në sy atë”, shtoi znj. Prince.Një ndërtues që punonte në kryqëzimin 17,  thirri në Morinë për t’u ndalur. Pas betimit ndaj punonjësit, Morina u kthye në makinën e tij.Ndërtuesi i tha policisë: “Ishte shumë e çuditshme dhe e tmerrshme se çfarë pashë”.Më vonë, Morina dy herë thirri gruan e tij nga një numër i panjohur, duke mos folur, por duke marrë frymë poshtë telefonit. Thirrjet u bënë ndërsa një oficer i policisë po merrte një deklaratë nga znj. Morina.Duke u mbrojtur, nga Andrew Watts-Jones tha se rasti ishte ndoshta pak i rëndësishëm.  Megjithatë, z. Watts-Jones e përshkroi sjelljen e klientit si “të çuditshme”.

“Unë e kam bërë këtë punë për një çerek shekulli dhe unë nuk jam përballur kurr me një rast si ky. Z. Morina duket se është bërë disi i ndjeshëm” tha avokati.Watts-Jones tha se Morina ka menduar të japë kredi për t’u dorëzuar. Ai shtoi se familja e bashkëshortes së Morinës kishte bërë “kërcënime, sugjerime dhe telefonata” tek burri.Rasti ndoqi një seancë dëgjimore në tetor, kur magjistratët i dhanë Morinës një shkarkim të kushtëzuar pas shkeljes së kushteve të urdhrit të tij për mosbindje.

Të martën, magjistratët e gjobitën Morinën me 200 euro për thyerjen e kushteve të këtij shkarkimi të kushtëzuar. Por ata e konsideronin atë të paguar me kohën e shërbyer.I është dhënë dy dënime me burg prej 20 javësh për shkeljen e urdhrit për mos-molestim dhe urdhrin përmbysës. Dënimet do të shërbejnë njëkohësisht.Kryetari i bankës Jonathan Chappell tha: “Ne besojmë se veprat janë aq serioze sa vetëm një dënim me burgim mund të justifikohet”. Morina gjithashtu u urdhërua të paguajë një shumë prej £ 115 eurosh viktimës.(Tirana Today)