Bora në Evropë shkakton kaos të transportit

0
391

Bora e cila ka mbuluar Evropën veriore ka shkaktuar shumë anulime dhe vonesa në fluturim në aeroportin Schiphol , në aeroportin e Holandës dhe të Brukselit.

Gati 300 fluturime u anuluan në Schiphol, ndërsa aeroporti i Brukselit u anuloi 50.

Udhëtarët janë këshilluar të kontrollojnë përditësimet e fluturimeve në shtëpi, para se të nisen për në aeroport në mot të keq.

Në Gjermani, bora e madhe ka shkaktuar shumë përplasje veturash dhe bllokime të trafikut, si dhe vonesa në tren.

Më shumë se 300 fluturime u anuluan të dielën në aeroportin e Frankfurtit, i cili është më i ngarkuari në Gjermani.

Në 32 rajone të Francë u shpall situatë emergjente, pasi stuhitë goditën zonat bregdetare.

Rreth 80,000 shtëpi kanë mungesë të energjisë elektrike në Luginën e Loire të hënën, njoftoi e përditshmja Le Parisien.