Bën 5 km not që ti shpëtojë policisë

0
174

Një peshkatar kenian ka notuar 5 kilometra për t’iu arratisur policisë.

Ai u hodh në Liqenin Viktoria në mënyrë që ti shpëtonte oficerëve të armatosur detarë të Ugandës, që i konfiskuan varkën gjatë një ekspedite peshkimi pranë plazhit të Majanjit.

Ben Ëandera nga  fshati Buduong’i tha se notoi për rreth 5 kilometra për të shpëtuar jetën e tij.

Ai rrëfeu se gjatë incidentit të orës 01:00 të natës, tre kolegët e tij u arrestuan dhe u dërguan në një kamp ndalimi në Ugandë.

“Ushtarët na zunë pritë kur po hidhnim rrjetat e peshkimit dhe filluan të na gjuanin. Ishin rreth 10 oficerë në një varkë të zakonshme  të armatosur me armë,”-tregoi ai.

Me ndihmën e xhaketës që kishte veshur notoi në brigjet e liqenit pranë qytetit Sio Port.

“U hodha në liqen për ti tërhequr vëmendjen me shpresën se ata do të linin të qetë kolegët e mi. Por ndërsa notoja i dëgjoja të qarat e tyre. Ushtarët nuk e morën mundimin për të më ndjekur,”-shtoi peshkatari.

Ai i kërkoi Presidentit Uhuru Kenyatta që të vendosë menjëherë oficerë detarë kenianë për t’i mbrojtur nga sulmet.