Australia njeh Jerusalemin si kryeqytet të Izraelit, njihuni me vendimin

0
364

Kryeministri australian Scott Morrison ka konfirmuar se qeveria e tij do ta njohë Jerusalemin Perëndimor si kryeqytetin e Izraelit.

Megjithatë, ai tha se ambasada e Australisë nuk do të lëvizte nga Tel Avivi, derisa të arrihej një zgjidhje paqësore.

Ai shtoi se Australia gjithashtu njohu aspiratat e palestinezëve në një shtet me një kapital në Jerusalemin Lindor.

Statusi i Jerusalemit është një nga çështjet më të diskutueshme midis Izraelit dhe palestinezëve.