Arrestohet i dyshuari për falsifikim të dokumenteve, konfiskohen 58 mijë euro kesh

0
267

Policia e Kosovës ka arrestuar një person nën dyshimin për “Falsifikim”.

Sipas njoftimit të PK-së, gjatë ditës së sotme Drejtoria për Hetimin e Krimeve Ekonomike dhe Korrupsionit ka zhvilluar kontroll në tri lokacione në qytetin e Graçanicës dhe të Lipjanit, ku sipas informacioneve ekzistonte dyshimi se një subject është përfshirë në veprimtari kriminale, e që dyshohej se merrej me krijimin e faturave fiktive që shërbenin për shmangie të tatimit.

“Sot më datë 12.10.2021, Policia e Kosovës, konkretisht Drejtoria për Hetimin e Krimeve Ekonomike dhe Korrupsionit ka zhvilluar kontrollin në tri lokacione në qytetin e Graçanicës dhe të Lipjanit, ku bazuar në informacione relevante ekzistonte dyshimi se një subjekt është i përfshirë në veprimtari penale, respektivisht aktivitetin kriminal e zhvillon duke falsifikuar faturat, duke krijuar fatura fiktive lidhur me deklarimet pranë organeve kompetente me qëllim të shmangies së tatimit”, thuhet në njoftimin e policisë, transmeton lajmi.net.

Gjatë operacionit të bastisjes dhe kontrollit në këtë subjekt, konkretisht në banesën dhe në veturën e të dyshuarit janë gjetur dhe sekuestruar dëshmitë apo provat si në vijim:

· Katërmbëdhjetë (14) vula të kompanive të ndryshme të cilat dyshohet se janë përdorur për falsifikim,

  • Një (1) veturë e tipit Peugeot,
  • Një (1) telefon Iphone ,
  • Tre (3) llaptop,
  • Dy (2) shtëpiza kompjuteri,
  • Një (1) DVR me video inçizime,
  • Një (1) Hard disk i jashtëm,
  • Katër (4) foldera me dokumentacione dhe fatura të ndryshme,
  • Një (1) palë pranga,
  • Dy (2) kuti me produkte medicinale të cilat dyshohet se janë të kontrabanduara,
  • Pesëdhjetë e tetë mijë (58,000.00) euro para të gatshme.