Apple me funksion të ri në iPhone, që nuk është në Android?

0
195

iPhone 2018 i Apple është rreth një vit larg, por një raport i ri tregon se pasardhësit e ri të iPhone 8 dhe iPhone X do të vijnë me një sistem të ri të menaxhimit të energjisë që do të kualifikohet si “më i avancuari në industri”.

Kjo do të thotë që Apple është duke punuar në një komponent të ri që nuk do të jetë i disponueshëm në Android për disa kohë të ardhshme. Dhe po, kjo do të thotë që një furnizues tjetër i Apple do të marrë një goditje të rëndë financiare si rezultat.
Apple është duke projektuar çipa të fuqisë të tyre, të cilat sipas Nikkei, duhet të prodhohen nga TSMC, furnizuesi i Apple.

Çipi i menaxhimit të energjisë, i cili kontrollon ngarkimin e iPhone, menaxhimin e baterive dhe konsumin e energjisë, është një komponent kritik, por i mërzitshëm.

Është një tipar që rrallë ndonjëherë përmendet. Por Nikkei thotë se çipi i ri i kompanisë “do të ishte më i avancuari në industri, sipas burimeve, dhe mund të ketë aftësi të përpunimit që lejojnë atë të monitorojë dhe kontrollojë më mirë konsumin e energjisë midis komponentëve të ndryshëm”.