A janë këto akuza të montuara serbe me të cilat do të përballen komandantët në Speciale

0
246

 

Vëllëzërit Mazreku, të cilët edhe ishin dërguar për të vuajtur dënim në burgjet serbe, para medieve detyrohen të thonë se komandantët e tyre të UÇK-së, si Fatmir Limaj, Gani Krasniqi e Hysni Kilaj, kishin dhënë urdhër që këta civilë serbë të vriteshin.

Gjykata Speciale, pritet të rikthejë akuza të tilla, kryesisht të fabrikuara në Serbi, për ish-komandantët e UÇK-së.

Pikërisht për këtë, Presidenti Hashim Thaçi, kryeministri Ramush Haradinaj, e edhe të tjerë, po e konsiderojnë si të padrejtë këtë Gjykatë. Ata po kërkojnë që të ndryshohet ligji dhe gjykata të sillet në Kosovë dhe jo në Hagë, siç ishte paracaktuar më parë.

Vëllëzërit Mazreku, të cilët edhe ishin dërguar për të vuajtur dënim në burgjet serbe, para medieve detyrohen të thonë se komandantët e tyre të UÇK-së, si Fatmir Limaj, Gani Krasniqi e Hysni Kilaj, kishin dhënë urdhër që këta civilë serbë të vriteshin.

Gjykata Speciale, pritet të rikthejë akuza të tilla, kryesisht të fabrikuara në Serbi, për ish-komandantët e UÇK-së.

Pikërisht për këtë, Presidenti Hashim Thaçi, kryeministri Ramush Haradinaj, e edhe të tjerë, po e konsiderojnë si të padrejtë këtë Gjykatë. Ata po kërkojnë që të ndryshohet ligji dhe gjykata të sillet në Kosovë dhe jo në Hagë, siç ishte paracaktuar më parë.