Akademik Idriz Ajeti – TURP TË QOFTË OJ QEVERI

0
647
Si nuk pate turp
Oj Qeveri
Akademikun ma të çmuar
E varrosët si një fëmijë

A vetëm pse nuk pati
Vajzë as djalë
Këtë gabim të madh
Kurrë Zoti s‘ta falë 

Nuk pati fat 
Me len trashëgimi
Por la pas vetes
Respekt e dituri 

Në kohen ma të vështirë
Zëri i tij jehonte
Bashkimin e trojeve
Gjithmonë e kërkonte 

Vërtetë e përbuzet
Pse s‘kishte pasuri
Por ai kishte zemër
Dhe shpirtin flori 

U lind nga Tupalla
Nga fshati heroik
E ju e varrosët
Si të ishte armik 

Nuk kurseu djersë as mund
U shkri si qiri
Për Shtetin e Pavarur
Kosovën Dardani 

Si e shpërblyet 
Oj Qeveri ? ? ?
Kjo u dëshmua sot 
Në varrimin e tij 

27 Shkurt 2019 - Grac .  Emine Bojniku