Kjo është pirateria ajrore në Evropë

0
311
Si kryetarë të komiteteve të huaja të parlamenteve tona, ne dënojmë uljen e detyruar emergjente të fluturimit Ryenair në Minsk në termat më të fortë të mundshëm. 
Kjo është pirateria ajrore në Evropë. 
Pasagjerët dhe ekuipazhi i një avioni civil u vunë në rrezik serioz. 
Ne kërkojmë një hetim të menjëhershëm nga Organizata Ndërkombëtare e Aviacionit Civil. 
Derisa të jetë i disponueshëm një rezultat, fluturimet duhet të ndalohen dhe trafiku ajror nga & në Bjellorusi i ndaluar. 
Lukashenko e ka bërë të qartë se ai nuk kujdeset për sigurinë e qytetarëve tanë. 
Terrorizmi shtetëror i Lukashenkos është një kërcënim për të gjithë udhëtarët në Evropë dhe më gjerë. 
Ne i bëjmë thirrje BE-së dhe NATO-s që të vendosin sanksione të mëtejshme. 
Duhet të ketë zgjedhje të lira dhe lirimin e të gjithë të burgosurve politikë. 
Nuk ka vend për një tiran në Evropë! 
Përkthyer nga gjermanishtja nga faqja e autorit në FB z.Norbert Röttgen