Problemi Izrael – Palestinë, lexoni librin : Çështja Izrael)

0
217
Fatmir Brajshori-Tushi

Në mësimet e tyre hebrenjtë nuk janë njerëz të Zotit, por në fakt Njerëz – Zot!

Ata pretendojnë një dominim material mbi universin.

Teoria e tyre është që „ Populli hebre në mënyrë kolektive janë Mesia… Bijtë e Izraelit të jenë drejtues.

Grupi „ Levon“ pas disa sulmeve me qëllim tensionimi…Ata që nga viti 1950 herë pas herë kanë kryer sulme mbi izraelitët dhe fajin u vënin arabëve.

Ky grup mendohet se mundet me qenë pas sulmeve të vitit 2001,,,

Sionistët kundër hebrenjve… Themeluesi i sionizmit ishte Teodor Herzl i cili vdes në moshën 44 vjeçare në rrethana enigmatike…

Në nëntor kur ndodhi revolucioni bolshevik, deklarata e Balfurit i premton Palestinën Izraelit,,,

Në vitin 1891 ishte themeluar nga Sedil Rods , „ Tavolina e Rrumbullakët“ e cila ka planifikuar luftrat…

Ata kanë paraparë luftën e tretë duke i vë përballë sionistët dhe myslimanët.

Në vitin 1948 iu dha 57 për qind e Palestinës, por shteti i ri i Izraelit mori shumë më shumë duke dëbuar mbi 700.000 palestinez me terror…

David ben Gurioni, kryeministri i parë Izraelit kishte thënë se e ka „ vizion një shtet hebre me dhjetë milion“ dhe kur u pyet se „ a mjafton për ta toka e dhėnë nga OKBja ishte përgjigjur „ Nuk besoj!“

Sepse me territor Izraeli i sotshëm ka diku rreth 20.000 km katror…

Por popullsia është gati 8.5 milion, pra sipas konventës së Bazelit të vitit 1897, dhe bizionit të Herlit dhe Ben Gurionit, qëllimi ( arsyeton mjetet) po realizohet.

Historia flet pak më ndryshe me fakte; e drejta historike nuk të jep të drejtë për asgjë sot!

Palestinezët ( kininët, eninët, filistinët pak më vonë, aramitët) që 5000 vjet para Krishtit jetonin aty; hebrenjtë në shekullin e XIII para Krishtit u dëbuan nga Egjipti dhe u vendosën kuturu…

Me rëndësi që, të ndalen sulmet nga të dyja palët!

Në Izrael hebrenjve u lejohet ndërtimi i shtëpive me „ bodrume“ teksa palestinezet nuk kanë të drejtë me ndërtuar nëpër shtëpitë e tyre „ bodrume“ ose „ dhomë nëntokësorë!“

Palestina dhe palestinezët ishin pro Millosheviqit, Serbisë dhe kundër Kosovës dhe NATO-s; edhe kurdët jo vetëm të Turqisë por edhe ata të Irakit, Iranit dhe Sirisë,,,

Kur në Kosovë vriteshin fëmijët, ata brohorisnin emrin e Millosheviqit!

Unë nuk mundem, kur vriten fëmijët të lavdërojë Netanjahun!

Biri im, kishte fituar të drejtën që për një vit të shkonte në Universitetin e Tel Avivit, për të studiuar ekonomikun( bashkëpunim në mes Universitetesh Cyrih – Tel Aviv) por Pandemia Covid19 e pamundësoi një gjë të tillë…

Por kjo nuk do t ‘thotë që politikën ekspanioniste dhe dhunën shtetërore duhet ta përkrahu!

Nuk Dua!

Nuk mundem!

Shkruan në faqen e tije ne FB Fatmiri Brajshori – Tushi